donderdag, 25. november 2021 - 12:51 Update: 25-11-2021 12:59

Politie houdt verdachte (37) aan na aantreffen lijk in Ringbaan Zuid in Weert

Foto van forensisch onderzoek politie | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Weert

Nadat de politie in het buitengebied in Weert langs de Ringbaan Zuid een lichaam had aangetroffen is er inmiddels een man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij dit incident. 'We vermoeden dat het om een misdrijf gaat maar zijn nog druk bezig met het onderzoek', zo meldt de politie donderdagmiddag.

Slachtoffer is een vrouw

Afgelopen woensdag 24 november kwam er bij de politie rond 14.30 uur een melding van een lijkvinding bij de hulpdiensten binnen. Er werd direct opgeschaald en ter plaatse werd een stoffelijk overschot van een vrouw aangetroffen.

Melden aan bureau

Kort na het aantreffen van het stoffelijk overschot meldde zich een persoon bij het politiebureau in Weert. Uit hetgeen hij vertelde kon een mogelijke relatie gelegd worden naar het incident aan de Ringbaan Zuid.  De man van 37 jaar uit Weert werd in het politiebureau aangehouden.

Politieonderzoek

Woensdagmiddag is een groot politieonderzoek opgestart teneinde duidelijkheid te krijgen wat er precies gebeurd is en op welke wijze de verdachte betrokken kan zijn bij het aangetroffen slachtoffer.

Forensisch onderzoek

Zo vindt er tactisch, forensisch en buurtonderzoek plaats, wordt de verdachte verhoord en worden er getuigenverklaringen opgenomen. Maar ook dient er duidelijkheid te komen over de doodsoorzaak en identiteit van het slachtoffer. Dit is nog niet duidelijk. Sectie op het lichaam zal moeten uitwijzen wat de doodsoorzaak is. De politie vermoedt wel dat er sprake is van een misdrijf.  

Categorie:
Provincie:
Tag(s):