zondag, 28. november 2021 - 14:10 Update: 28-11-2021 14:32

Stadsbus raakt van busbaan en rijdt spoorlijntalud op in Utrecht

stop-stopknop-bus
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Utrecht

In Utrecht is zondagmiddag een verkeersongeval gebeurd waarbij even voor 13.00 uur op de Vleutenseweg een stadsbus in de bocht van de busbaan geraakt en een talud van de naastgelegen spoorlijn is opgereden. Daarbij zijn meerdere gewonden gevallen.

Chauffeur onwel

Hulpdiensten rukten massaal uit na de melding. De chauffeur is waarschijnlijk onwel geworden waardoor de bus stuurloos werd en van de busbaan raakte en het talud is opgereden. 

Gewonden

In de bus zaten ongeveer 30 passagiers. Daarvan zijn er vier dusdanig gewond geraakt dat zij naar het ziekenhuis moesten worden overgebracht. Passagiers in de bus ontfermden zich over de buschauffeur. Hij is door toegesnelde ambulancemedewerkers gereanimeerd en ook naar het ziekenhuis overgebracht.

Lichtgewonden

Een aantal passagiers liep lichte verwondingen op en is door ambulancepersoneel ter plaatse behandeld aan hun verwondingen. De brandweer heeft de geledebus gestut zodat deze niet naar beneden kan vallen. De linkerzijde van de geledebus staat tegen de muur van het spoorwegtalud aan. Het achterste deel van de geledebus staat horizontaal en het voorste deel staat schuin omhoog.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: