donderdag, 9. december 2021 - 9:59 Update: 09-12-2021 10:12

'Zakjes kruidenmixen, fabrikanten maken er een potje van'

kruiden-potjes-keukenkastje
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Den Haag

We kopen het allemaal, kruidenmixen in zakjes en in potjes maar na onderzoek door de Consumentenbond blijkt dat de fabrikanten er 'een potje van'. In de kruidenmixen die de Consumentbond onder de loep nam blijken juist heel weinig kruiden te zitten. In plaats daarvan bestaat het grootste deel van de inhoud uit 'goedkope vulling', zo meldt de Consumentenbond donderdag.

Steekproef

'Een zakje of potje kruidenmix bevat vaak weinig kruiden en specerijen. De rest is goedkope opvulling, zoals zout, (paneer)meel, suikers of groente, zo b blijkt uit een steekproef', aldus de Consumentenbond.

Driekwart van de inhoud is 'gewoon' keukenzout

De Consumentenbond zocht naar de opvallendste voorbeelden van mixen met goedkope vulling en bespreekt die in de Gezondgids van december. Zo bestaan de gehaktmixen van Lidl en Aldi voor driekwart uit zout en de stoofmix runderlapjes van Maggi voor bijna twee derde uit meel. Ook de Jumbo kruidenmix voor gehakt bestaat voor vier vijfde uit paneermeel. En salademixen van Calvé bevatten voornamelijk suiker en hooguit 12% kruiden.

Categorie:
Provincie: