woensdag, 12. januari 2022 - 18:55 Update: 13-01-2022 9:59

Jeugdgevangene uit Nederland in België doodgeschoten

Belgische politie
Foto: SX
Breda

Een jeugdige gevangene uit de inrichting Den Hey-Acker in Breda is woensdag in België doodgeschoten nadat hij was ontsnapt. Dit meldt de Dienst Justitiële Inrichtingen.

Onder bedreiging van het vuurwapen zou de jongen twee medewerkers van de inrichting hebben gegijzeld. Dit gebeurde op het moment dat hij buiten de muren van de inrichting aan het werk was.

De jongen ging er na de gijzeling in een auto vandoor richting België. De Nederlandse politie schakelde direct de hulp in van de collega’s uit België. Bij het dorp Sint-Lenaarts liep de vluchtpoging uit op een schietpartij met de politie. Het Openbaar Ministerie in België bevestigd dat de jongen bij de schietpartij om het leven is gekomen.

Jongen begon te schieten op politie

Een getuige zegt tegenover de Gazet van Antwerpen: 'Een Peugeot met Nederlandse nummerplaat reed met hoge snelheden over de brug vanuit Rijkevorsel, achterna gezeten door de politie. In het midden van de Mallebaan kwam de bestuurder tot stilstand, stapte uit en begon te schieten op de aankomende politie'

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: