maandag, 24. januari 2022 - 13:30 Update: 24-01-2022 13:33

Dertien aanhoudingen (zeven minderjarig) voor woninginbraken en straatroven Rotterdam

Dertien aanhoudingen (zeven minderjarig) voor woninginbraken en straatroven Rotterdam
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Rotterdam

Vorige week heeft een rechercheteam dertien verdachten opgepakt voor diverse straatroven en woninginbraken in Rotterdam-Zuid. Het team deed onderzoek naar veertien zaken en kwam daarbij dertien verdachten op het spoor, waarvan er zeven minderjarig zijn.

Het gaat om woninginbraken en straatroven, waarvan sommige met zeer ernstig geweld gepaard gingen. Met een intensieve aanpak samen met andere afdelingen wisten ze dertien verdachten in het vizier te krijgen. Zeven van deze verdachten zijn minderjarig, zij zijn tussen de 14 en 16 jaar oud. De oudste verdachte is 37 jaar. De verdachten kwamen op één na allemaal uit Rotterdam. De enige uitzondering kwam uit Moerkapelle. De recherche gaat er niet vanuit dat zij als één dadergroep werkten. Het zijn losse zaken met verschillende verdachten per zaak.

Vorige week dinsdag, woensdag en donderdag heeft de politie in drie dagen de dertien verdachten aangehouden. Eén van deze verdachten zat al in een huis van bewaring voor een ander delict. Eén andere verdachte kwam zichzelf op het politiebureau melden voor een straatroof waarbij ook is gestoken, nadat hij had vernomen dat twee medeverdachte al waren aangehouden.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: