dinsdag, 25. januari 2022 - 20:46 Update: 25-01-2022 20:52

Tijdelijk militairen voor bewaking en beveiliging rechtbank 'De Bunker' in Amsterdam

bunker-rechtbank-politie
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam/Osdorp

Defensie gaat de politie tijdelijk helpen bij het bewaken en beveiligen van rechtszaken in de extra beveiligde rechtbank in Amsterdam Osdorp. 'Dat gebeurt vanaf 1 maart', zo meldt het ministerie van Defensie dinsdag.

Bewakingseenheid van de politie

Bij de inzet gaat het om bijstand door hiertoe opgeleide en getrainde militairen. In groen tenue en bewapend worden zij elk gekoppeld aan een politiecollega. De militairen werken samen met en onder leiding van de Bewakingseenheid van de politie.

Verzoek van burgemeester Halsema

Minister Ollongren heeft, in overeenstemming met haar ambtsgenoot van Justitie en Veiligheid, het verzoek hiertoe ingewilligd. Dit kwam van burgemeester Halsema van Amsterdam. Zij deed haar verzoek mede namens de hoofdofficier van justitie René de Beukelaer en de politiechef Frank Paauw. De roep om hulp is omdat de politie tegen de grenzen van haar capaciteit loopt.

NCTV

Defensie heeft pelotons gereed gesteld om desgevraagd bijstand te verlenen aan de politie en Koninklijke Marechaussee, voor de bewaking van objecten. De NCTV draagt de kosten voor het gereedhouden van deze pelotons.

Categorie:
Provincie: