woensdag, 2. maart 2022 - 14:16 Update: 02-03-2022 14:20

Nederland levert medicijnen en medische hulpgoederen aan Oekraïne

infuus-ziek-naald
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Den Haag

Nederland levert medicijnen, medische hulpgoederen en -apparatuur aan Oekraïne. 'De goederen zijn bedoeld om de Oekraïense bevolking te ondersteunen en medische zorg te kunnen blijven verlenen in deze moeilijke omstandigheden. De zendingen gaan vandaag op transport naar Polen en worden daar overhandigd', zo melden de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en van Buitenlandse Zaken woensdag.

Antibiotica en pijnstillers

Nederland stuurt onder andere beschermende medische kleding, zoals 10.000 paar handschoenen, 10.000 jassen en 50.000 mondmaskers. Daarnaast worden medicijnen zoals antibiotica en pijnstillers verzonden. De medicijnen en hulpmiddelen zijn beschikbaar gesteld door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en het RIVM. Het ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ) draagt zorg voor het transport. 

Infuuspompen

Ook de private sector levert zijn bijdrage. Zo heeft een partij uit de zorgsector 10.000 infuussets, 1000 transfusiesets en 80 infuuspompen ter donatie aangeboden. Deze spullen zullen ook meegaan op het transport.

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: