woensdag, 16. maart 2022 - 17:56 Update: 16-03-2022 18:02

Politie doorzoekt woning IJsselstein in onderzoek afperszaak fruitbedrijf Hedel

sporenonderzoek
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
IJsselstein/Hedel

De politie heeft woensdag in IJsselstein een zoeking gedaan in een woning in verband met het onderzoek naar een afpersingszaak van een fruitbedrijf in Hedel waarbij in Kerkdriel een handgranaat is gegooid. 'Dat gebeurde begin 2020', zo meldt de politie woensdag.

Aanslag handgranaat

De aanslag met de handgranaat maakte deel uit van een langdurige afpersingszaak van een fruitbedrijf in de regio. 'Uit onderzoek bleek dat er eerst een condoleancekaart door de brievenbus werd gedaan, daarna werd het huisnummer op de gevel van het appartementencomplex gespoten. Tot slot gooide iemand de handgranaat naar het complex en rende weg met de handen voor zijn oren', aldus de politie.

Onderzoek leidt naar woning IJsselstein

Er werd eerder al een verdachte in IJsselstein aangehouden voor deze zaak, hij is in eerste aanleg veroordeeld tot vijf jaar cel. Er loopt nog een hoger beroep. De rechtbank concludeerde al dat er meer mensen betrokken zijn geweest bij de zaak. De politie is in het onderzoek op informatie gestuit die leidde naar een woning in IJsselstein.

Hopelijk aanhouding op korte termijn 

Tot nu toe is er geen nieuwe aanhouding verricht. Mede op basis van de aangetroffen informatie hoopt de politie op korte termijn alsnog een verdachte aan te houden voor deze zaak.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: