zondag, 20. maart 2022 - 17:56 Update: 21-03-2022 8:30

Weerman Piet Paulusma (65) overleden

zonsondergang-strand
Foto: Laura Hermanns
Leeuwarden

Zondagmiddag is in het ziekenhuis van Leeuwarden weerman Piet Paulusma op 65-jarige leeftijd overleden. Dat laat Omroep MAX weten namens de familie.

Kanker

'Piet leed al geruime tijd aan kanker, waar hij geen ruchtbaarheid aan wilde geven. De laatste paar dagen ging hij hard achteruit', aldus Omroep Max. Jan Slagter, directeur Omroep MAX: 'Het is ongelooflijk hoe dapper Piet zijn ziekte heeft ondergaan. Zolang het nog ging, wilde hij door met werken. Donderdag jl. presenteerde hij voor het laatst op tv, vrijdag was hij nog te horen op de radio. Het is vreselijk verdrietig dat we hem nooit meer zijn kenmerkende uitsmijter “oant moarn” horen zeggen.'

Carrière Piet Paulusma

Piet Paulusma begon zijn carrière als weerman in 1985 bij Omrop Fyslân. Sinds september 1996 bracht hij voor SBS6 dagelijks Piets Weer vanaf een wisselende locatie in het land. Op 1 januari 2020 was Piets Weerbericht voor het eerst te zien bij Tijd voor MAX en 2 keer per dag te horen op NPO Radio 5. In januari dit jaar is Piet Paulusma benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn inzet voor Friesland en talloze organisaties. Hij werd drie keer uitgeroepen tot populairste weerman van het jaar.

Eerbetoon

Omroep MAX zendt dinsdag 22 maart 2022 in Tijd voor MAX een eerbetoon uit aan Piet Paulusma met als titel Oant Moarn.

Categorie:
Provincie: