donderdag, 21. april 2022 - 9:15 Update: 21-04-2022 9:35

Inzittenden gewond na raken boom en kantelen vluchtauto in Hoensbroek

marechaussee-auto-donker
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Heerlen/Hoensbroek

In Heerlen startte net na middernacht een achtervolging nadat een auto, die door de Koninklijke Marechaussee (KMar) gecontroleerd zou worden, er met hoge snelheid tussenuit reed. 'In Hoensbroek raakte het voertuig een boom, kantelde en eindigde in een talud. Beide inzittenden zijn naar het ziekenhuis gebracht', zo meldt de politie donderdag.

Auto controleren

In de buurt van de Akerstraat wilde een patrouille van de KMar de betreffende auto controleren. Nadat deze hard wegreed om aan de controle te voorkomen, werd assistentie van de politie gevraagd. 'Een achtervolging door het centrum van Heerlen eindigde op het Fossielenerf in Hoensbroek', aldus de politie. 

Lichten gedoofd, boom geraakt en auto gekanteld

Daar doofde de bestuurder van de vluchtende auto de lichten, vermoedelijk om in het donker te ontkomen. Hij raakte vervolgens een boom en kantelde meerdere keren ondersteboven. Beide inzittenden raakten daarbij gewond. Ze zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Onderzoek door VOA

In het kader van de objectiviteit verrichten politiemensen van de Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) uit Brabantse het onderzoek op de plek waar de achtervolging eindigde.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: