vrijdag, 29. april 2022 - 16:27 Update: 29-04-2022 19:00

Volgens de Britse regering ''stormen'' we af op een derde wereldoorlog

Volgens de Britse regering stormen we af op een derde wereldoorlog
Foto: Printscreen Youtube
Londen

Moeten we ons zorgen gaan maken, nu de Britse regering er serieus rekening mee lijkt te houden dat de Russische president Vladimir Poetin mogelijk een nieuwe wereldoorlog zal gaan uitroepen, nu de invasie in het buurland Oekraïne stokt.

De Britse minister van Defensie, Ben Wallace , zei vrijdag dat de Russische president een nieuwe oorlog zou kunnen verklaren aan de 'nazi's' van de wereld tijdens de parade waarin Moskou het einde markeert van Ruslands betrokkenheid bij de Tweede Wereldoorlog. Volgens de Britse krant Daily Mail gaat Wallace uit van 9 mei, de dag waarop de overwinning op nazi-Duitsland wordt gevierd.

De Russische leider zou dan ook een „massale” mobilisatie van Rusland kunnen afkondigen. Omdat westerse landen geld en wapens aan Oekraïne leveren, wijst het Kremlin met regelmaat op zijn kernwapens om zo het Westen te intimideren. De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov zei onlangs dat het gevaar van een kernoorlog groot is.

'Ik denk dat hij zal proberen af ​​te stappen van zijn 'speciale operatie',' zei de heer Wallace tegen LBC. 'Hij rolde het veld op en legde de basis om te kunnen zeggen "kijk, dit is nu een oorlog tegen nazi's, en wat ik nodig heb zijn meer mensen. Ik heb meer Russisch kanonnenvoer nodig".' 

Volgens China heeft Navo het verpest in Europa en komt het nu onrust stoken in de rest van de wereld.

Lees alles over:
Categorie:
Provincie:
Blik op 112: