zaterdag, 30. april 2022 - 15:28 Update: 30-04-2022 15:37

Politie tasert man die probeerde in te rijden op omstanders in Oosterbeek

Stroomstootwapen
Foto: Politie
Oosterbeek

De politie kreeg vrijdagmiddag rond 15.00 uur een melding van een incident in het Gelderse Oosterbeek op het Raadhuisplein. 'Daar zou de bestuurder van een auto verkeersborden omver hebben gereden en hij zou hebben geprobeerd in te rijden op enkele omstanders. De man is even later aangehouden in Arnhem', zo meldt de politie zaterdag.

Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachten (BTGV)

Er raakte niemand gewond in Oosterbeek. Na het incident is de man weggereden en is de politie naar hem op zoek gegaan. Hij werd even in Arnhem ter hoogte van de Rietgrachtstraat aangehouden. Omdat de man mogelijk wapengevaarlijk was en vanwege het incident in Oosterbeek is de man door middel van de Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachten (BTGV) uit de auto gehaald. 

Stroomstootwapen ingezet

De verdachte werkte niet direct mee en daarom maakten agenten – na meerdere waarschuwingen - gebruik van hun stroomstootwapen. Hierna kon hij veilig aangehouden worden. Het gaat om een 36-jarige man uit Arnhem. Op dit moment onderzoekt de politie de aanleiding voor het incident. De man zit daarom nog vast.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: