vrijdag, 13. mei 2022 - 12:00

‘Weiger de huurverhoging’ slaat aan; minister nodigt huurders uit

‘Weiger de huurverhoging’ slaat aan; minister nodigt huurders uit
Groningen

Vrijdag gaat de actiegroep Wij Weigeren De Huurverhoging in gesprek met minister De Jonge van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening om te praten over huurbevriezing. De belangstelling onder huurders om de huurverhoging te weigeren per 1 juli, neemt met de dag toe. Komende dinsdag worden huurders bijgepraat in buurtcentrum Sonde 2000 en worden nieuwe acties besproken. Geïnteresseerde huurders doen er goed aan zich via de website van wijweigerendehuurderhoging.nl zich vooraf aan te melden.

Wij Weigeren De Huurverhoging is een campagne die huurders helpt met manieren om huurverhoging tegen te gaan. Op de website (wijweigerendehuurverhoging.nl) kunnen huurders zich opgeven. Hier is een stappenplan waarop beschreven staat hoe huurders de huur kunnen weigeren.

De huren gaan in juli weer omhoog. Met de wooncrisis, corona en hoge brandstofprijzen is het leven afgelopen tijd alleen maar duurder geworden. Verhuurders harken geld binnen, terwijl huurders langzamerhand kopje onder gaan. Daarom is het onacceptabel dat er ook nog eens huurverhoging overheen komt.

“De huurstijgingen waren afgelopen jaren vreselijk hoog. Wij eisen een meerjarige huurbevriezing totdat er daadwerkelijke volkshuisvesting is gerealiseerd. Dit kan zo niet meer.” verteld Ken Hesselink woordvoerder van Wij Weigeren De Huurverhoging Groningen.

Huurders zijn daarom uitgenodigd met al hun vragen en opmerkingen langs te komen komende Dinsdag. De bijeenkomst zal plaatsvinden bij buurtcentrum Sonde2000 (Eikenlaan 288-1) om 19.30. Hier kunt u ook posters, flyers, en natuurlijk koffie en thee krijgen.

Categorie:
Provincie: