vrijdag, 13. mei 2022 - 19:52 Update: 13-05-2022 19:57

Jonge vrouw in Wilp van fiets geduwd en bedreigd met wapen

Vrouw op fiets
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Wilp

Donderdagavond is in het Gelderse Wilp een 20-jarige vrouw uit Klarenbeek door een automobilist van haar fiets geduwd en bedreigd met een vuurwapen. Dit meldt de politie vrijdag.

Hulp van tegemoetkomende fietsers

De jonge vrouw fietste rond 17.30 uur in Wilp over het viaduct aan de Ardeweg in de richting van de Kar. Vanuit dezelfde richting kwam er een voertuig aanrijden die voor haar stopte, net over het viaduct. De bestuurder van het voertuig duwde de vrouw in de berm. 'Vervolgens werd ze bedreigd met een wapen dat op een vuurwapen lijkt. Uiteindelijk wist het slachtoffer weg te komen en kreeg ze hulp van tegemoetkomende fietsers. De vrouw heeft geen verwondingen opgelopen. Voor haar wordt slachtofferhulp geregeld', aldus de politie.

Onderzoek opgestart

Direct na de melding zijn agenten ter plaatse gegaan, maar het voertuig en de man werden niet meer aangetroffen. Inmiddels is er een onderzoek opgestart om de bestuurder van dit voertuig te vinden. Beelden uit de omgeving van het incident zijn opgevraagd en worden uitgekeken, ook wordt er buurtonderzoek gedaan.

Signalement

De bestuurder was een man van ongeveer 50 jaar oud met een lichte huidskleur en donkerbruin haar met stekels. De man had een slank postuur en is ongeveer 1,75 meter lang. Hij droeg een zonnebril met geel/groene glazen, hij had een donker T-shirt aan met korte mouwen en hij had een zwarte lange broek aan. Na het incident is de man weggereden in de richting van de Sluinerweg.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):