vrijdag, 3. juni 2022 - 8:33 Update: 03-06-2022 21:37

Step gevonden in zoektocht naar vermiste 9-jarige jongen Kerkrade

afzetlint-donker-politie-motor
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Kerkrade/Landgraaf

In de zoektocht naar de 9-jarige vermiste jongen is er een step gevonden bij een zwembad in Landgraaf op ongeveer 5 kilometer afstand van het speeltuintje in Kerkrade waar de jongen afgelopen woensdagavond voor het laatst werd gezien.

Step

De aangetroffen step lijkt erg veel op de zwarte step met rode handvatten die de jongen woensdagavond bij zich had. De step werd donderdagavond gevonden in een plantsoen van het zwembad In de Bende in Landgraaf, op ongeveer 5 kilometer afstand van het speeltuintje in Kerkrade. De politie zette de omgeving rond de aangetroffen step in Landgraaf ruim af en startte direct met een sporenonderzoek.

Amber Alert

Donderdag werd er vanwege de vermissing van de jongen al een landelijk Amber Alert uitgegeven. 

Politie zoekt man die met kinderen voetbalde

Uit onderzoek van de politie blijkt dat drie kinderen en een man ten tijde van de verdwijning van Gino woensdag aan het voetballen waren op het speelveldje aan de Hertogenlaan en de Zonstraat in Kerkrade. Dit kan in de late middag of avond zijn geweest.

Kinderen inmiddels gesproken

'We hebben inmiddels met de drie kinderen kunnen spreken, maar helaas nog niet met de man. We doen een dringend beroep op deze man om zich te melden. Als buurtbewoners of anderen deze man daar hebben gezien, horen we dat ook heel graag. Elke tip kan van voor het onderzoek van waarde zijn', aldus de politie.

Vrijwilligers helpen zoeken

Intussen gaat de zoektocht van de politie door. Die wordt daarbij sinds donderdagavond geholpen door tientallen vrijwilligers. Nadat bekend werd dat er een step bij het zwembad in Landgraaf was gevonden startte vrijwilligers ook daar met het zoeken naar de vermiste jongen. Ook vrijdag wordt er door tientallen vrijwillgers verder gezocht.  

Update 11.50 uur: 

'In het onderzoek naar de vermiste 9-jarige jongen in Kerkrade staan diverse scenario's open. Wij doen buurtonderzoek en tactisch onderzoek en stellen camerabeelden veilig. Het onderzoek naar de step loopt nog, het is tot nu toe nog niet bekend of de step daadwerkelijk van Gino is', zo meldt de politie zojuist.

Update 21.30 uur:

Op het Goghplein in Kerkrade zijn goederen gevonden en zijn onderzocht. Volgens de politie zouden deze spullen van Gino kunnen zijn. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: