dinsdag, 19. juli 2022 - 14:43 Update: 19-07-2022 14:51

Spookrijder op A9 verstopt zich in tarweveld om aan politie te ontkomen

tarwe-graan-akkerbouw
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Boesingheliede

In de nacht van maandag op dinsdag hielden agenten in een tarweveld langs de A9 ter hoogte van Boesingheliede rond 04.00 uur een spookrijder aan. 'Automobilisten die daar wel in de juiste richting reden, waren genoodzaakt uit te wijken over de vluchtstrook om aanrijdingen te voorkomen', zo meldt de politie dinsdag.

Brokstukken op de weg

'Bij de meldkamer kwamen meerdere meldingen binnen dat een automobilist tegen het verkeer inreed. De eerste meldingen kwamen vanaf Boesingheliede. Bij de afslag Zandvoort lagen brokstukken op de weg, mogelijk veroorzaakt door een aanrijding met de spookrijder', aldus de politie.

Verstopt tussen de tarwe

Gealarmeerde agenten zagen ter hoogte van de sportvelden in Spaarndam op de A9 een auto staan met flinke schade aan de voorzijde. De bestuurder bleek over de vangrail gesprongen en rende weg. De bestuurder verstopte zich tussen het tarwe, en werd daar aangehouden. 

Man (56) uit Uithoorn

Vanwege het gedrag en de alcohollucht die om de 56-jarige man uit Uithoorn hing, vermoedden de agenten dat de man onder invloed was. Hij weigerde een blaastest. Hij is overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar zit hij nu nog vast. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en er is een rijverbod opgelegd. De auto is weggesleept. De politie sluit niet uit dat de bestuurder onderweg aan anderen schade heeft aangericht vanwege de schade aan zijn voertuig.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: