donderdag, 21. juli 2022 - 9:05 Update: 21-07-2022 11:18

Militairen reanimeren met succes wandelaar tijdens 4Daagse

vierdaagse-nijmegen-brug
Foto: Ministerie van Defensie
Nijmegen

Twee Nederlandse militairen hebben woensdag tijdens de 4Daagse het leven van een wandelaar gered. 'Korporaals Shirley (marine) en Esther (10 natres) zagen tijdens hun eigen wandeltocht een man op het parcours, waar het niet goed mee ging', zo meldt het ministerie van Defensie.

Direct gaan reanimeren

De 2 spraken de man aan, maar kregen geen reactie. Ze onderzochten hem en Shirley is vervolgens direct gaan reanimeren, terwijl Esther hulp haalde. Gelukkig boden Britse medici direct ondersteuning.

Weer bij bewustzijn 

Terwijl de politie de boel afzette, werd er een poncholiner boven de hulpverleners en het slachtoffer gehouden tegen de zon. De man kwam na 1,5 minuut reanimeren weer bij bewustzijn. Hij is met een ambulance afgevoerd naar een nabijgelegen medisch centrum.

Bedankt voor optreden

Commandant Kamp Heumensoord luitenant-kolonel John Haasnoot heeft de vrouwen woensdagmiddag opgezocht. Hij heeft de twee uitvoerig bedankt voor hun kordate optreden en een schildje overhandigd van Kamp Heumensoord. Voor Shirley is het de eerste keer dat zij de 4Daagse loopt. Esther deed al 7 keer eerder mee, maar doet dat dit jaar voor het eerst als militair.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: