maandag, 1. augustus 2022 - 9:39 Update: 01-08-2022 9:40

Volgens de Amerikanen faalt Rusland op het slagveld

Oorlog in Oekraïne
Washington

De gevechten in het oosten en zuiden van Oekraïne gaan door, terwijl de Russische opmars langzaamaan tot stilstand komt, op sommige plaatsen tot stilstand komt of langzaam wordt teruggedraaid in gebieden zoals Cherson, zei een hoge Amerikaanse functionaris van het ministerie van Defensie.

''Rusland faalt op het slagveld en lijdt thuis onder binnenlandse mislukkingen'', zei de functionaris.

''De Oekraïners zijn zeer effectief geworden in het vinden en doden van Russische commando- en controleknooppunten en het vernietigen van delen van Russisch materieel'', zei de functionaris.

"Zelfs terwijl Rusland het grote gepraat heeft, zelfs terwijl Rusland de Oekraïense bevolking bedreigt, blijven de Oekraïners dapper vooruitgaan. Ze maken enorm gebruik van de $ 8,2 miljard aan apparatuur die we tot nu toe hebben geleverd", zei de functionaris. 

De dreiging voor Oekraïense burgers omvat luchtaanvallen in de Oekraïense steden Odessa en in de buurt van Kiev in de afgelopen week, merkte de functionaris op.

Ook heeft de National Intelligence Council een "huiveringwekkend rapport" uitgebracht waarin ten minste 18 zogenaamde filtratiekampen worden beschreven waar Oekraïners worden onderworpen aan onmenselijke omstandigheden, waaronder misbruik en, in sommige gevallen, executies, zei de functionaris.

Wat betreft militaire steun aan Kiev, overlegt DOD nauw met het Oekraïense ministerie van defensie om ervoor te zorgen dat het benodigde materieel, inclusief munitie, beschikbaar is. DOD stelt een ander pakket voor beveiligingshulp samen dat in die behoeften zal voorzien, zei de functionaris.

In termen van Russische binnenlandse mislukkingen beginnen de exportcontroles die Moskou door de Verenigde Staten, partners en bondgenoten over de hele wereld zijn opgelegd, nu pas effect te krijgen, zei de functionaris, terwijl hij een lijst afvinkte met:

Grote Russische staatsbedrijven hebben 70-90% van hun marktkapitalisatie verloren.​
Ongeveer 1.000 multinationals hebben hun activiteiten in Rusland opgeschort.​
De inflatie in Rusland loopt op tot 20%.​
De Russische aandelenmarkt heeft een derde van zijn waarde verloren.​

"Dit is nog maar het begin van de impact van deze sancties", concludeerde de functionaris.

Lees alles over:
Categorie:
Provincie:
Tag(s):