donderdag, 4. augustus 2022 - 18:29 Update: 04-08-2022 18:36

Duizenden nep-merkartikelen van Apple en JBL in beslag genomen, man aangehouden

nepartikelen
Foto: Politie
Roosendaal/Oosterhout

Agenten hebben woensdag in een winkel aan de Molenstraat in Roosendaal een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. 'De man bood elektronica van onder andere Apple en JBL aan. Uit onderzoek bleek dat het om nepartikelen gaat. In een opslaglocatie aan De Wetering in Oosterhout zijn nog meer van dat soort artikelen in beslag genomen', zo meldt de politie donderdag.

Tip van advocaat

De verkoop van de artikelen was ontdekt door een tip van een advocaat van een van de merken. De politie ging woensdag ter controle naar de winkel in de Molenstraat. Al snel bleek dat daar nepartikelen lagen. Deze zijn in beslag genomen en de man die daar aanwezig was is aangehouden. Uit informatie bleek dat er in Oosterhout een voorraad van de producten zou liggen.

Magazijn

In een magazijn namen agenten duizenden nepartikelen, met een verkoopwaarde van enkele tonnen, in beslag. Waaronder bijna 700 muziekoordopjes, meer dan 500 controllers voor een spelcomputer en ruim 800 flesjes parfum. Ze zaten in verpakkingen die leken op die van de échte producten, maar zijn uiteraard van slechtere kwaliteit. De producent van één van de goederen heeft aangifte gedaan.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: