dinsdag, 9. augustus 2022 - 20:41 Update: 10-08-2022 14:39

Vakantiepark ontruimd vanwege duinbrand Brouwersdam, defensie help blussen

helikopter-blussen
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Ouddopr/Brouwersdam

Dinsdagmiddag rond 16.50 uur kreeg de brandweer een melding van een brand in het duingebied bij de Brouwersdam is Zuid-Holland. De brandweer ging direct met meerdere eenheden ter plaatse.

Extra materieel ingezet

De brandweer zette direct extra mensen en materieel in voor waterwinning en om de brand te bestrijden. In verband met de droogte, het risico op uitbreiding en de overlast van de rook richting de camping de Punt schaalde de brandweer op naar GRIP-1

Update 17.00 uur: Brand breidt zich uit

De brand is zich aan het uitbreiden; er is veel blusmaterieel onderweg. In verband met de gedeeltelijke ontruiming van het vakantiepark Eco Punt.

Vier dompelpompen

Om voldoende bluswater te krijgen zijn er vier dompelpompen gealarmeerd. Deze leveren 7000 l/min. Er is veel bluswater ter plaatse nodig. Ook een blushelikopter van defensie is gealarmeerd

Geen slachtoffers

De brandweer zet alles op alles om te voorkomen dat de brand uitbreidt naar het RTM museum Ouddorp en het vakantiepark. Er zijn geen slachtoffers.

Bewoners opgevangen in sporthal

Bewoners van het vakantiepark worden opgevangen in de sporthal aan de Dorpstienden-Ouddorp. De N57 is tussen Port Zélande en Ouddorp is afgesloten voor het verkeer

Geen ontruiming vakantiepark

Het vakantiepark Eco de Punt hoeft niet ontruimd te worden; het park is bereikbaar. De N57 is nog steeds afgesloten maar levert op dit moment geen lange files of problemen op.

Update 19.18 uur: Defensie stuurt blushelikopter

Over enkele ogenblikken zal ook de blushelikopter van defensie gaan ondersteunen met het blussen. Er zijn vooralsnog geen aanwijzingen dat er sprake is van brandstichting.

Update 20.54 uur: 

De inzet van de blushelikopter is succesvol . Het blussen van het terrein zal worden voortgezet door teams uit de regio Twente die gespecialiseerd zijn in natuurbrandbestrijding.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: