vrijdag, 19. augustus 2022 - 10:27 Update: 19-08-2022 10:40

Man zwaargewond gevonden in Amsterdam, mogelijk aangereden door auto

agenten-donker-zaklamp
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam

De politie in Amsterdam is op zoek naar mogelijke getuigen van een incident dat in de nacht van donderdag 28 juli op vrijdag 29 juli 2022 is gebeurd. 'Daarbij is een 40-jarige man mogelijk geschept door een voertuig op de Meeuwenlaan ter hoogte van het IJplein en daarbij zwaargewond geraakt', zo meldt de politie vrijdag.

'Plotseling felle lichten'

De politie onderzoekt de zaak en schakelt daarbij de hulp van het publiek in. Tussen 23.00 uur en 01.00 uur die nacht is de man onderweg met de pont vanaf het Centraal Station naar het IJplein waar zijn fiets staat. Hij loopt over de Meeuwenlaan in de richting van de kruising met het IJplein, als hij plotseling felle lichten op zich af ziet komen. Hij hoort het geluid dat hij kan omschrijven als het geluid van een voertuig dat niet meer volledig onder controle is, namelijk hoge toeren en piepende banden. Daarna wordt hij hard geraakt en valt op de grond. Vervolgens is hij enige tijd bewusteloos.

Hoofdletsel

Als hij weer bij kennis is, ligt hij op een andere plek dan waar hij vermoedelijk werd aangereden, namelijk in de omgeving van de Sixhavenweg – Meeuwenlaan, in de buurt van bomen. Hij heeft zwaar hoofdletsel en diverse andere verwondingen en kneuzingen. Hij kan zich niet herinneren wat er exact is gebeurd.

Getuigenoproep

Tijdens de mogelijke aanrijding heeft de man een blauwe spijkerbroek aan, een blauwe polo met een blauw vest en zwarte schoenen. De politie is op zoek naar getuigen van dit incident of getuigen die de man mogelijk hebben zien liggen.

Categorie:
Provincie: