dinsdag, 6. september 2022 - 14:10 Update: 06-09-2022 14:22

Politie roept hulp publiek in rond vondst overleden man in water

duiker-brandweer
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Utrecht

De recherche van de politie is een onderzoek gestart naar de overleden man die maandag 5 september in Veenendaal in het water aan de Raadhuisstraat werd gevonden. 'We komen graag in contact met getuigen die meer kunnen vertellen', zo meldt de politie dinsdag.

Brandweer haalt lichaam uit water

Maandagochtend rond 09.30 uur kwam een melding binnen bij de meldkamer dat er een lichaam in het water van het Valleikanaal aan de Raadhuisstraat lag. Agenten gaan meteen op de melding af en zagen het lichaam in het water. Met behulp van de brandweer is het lichaam uit het water gehaald.

Identiteit

In eerste instantie was de identiteit van de overleden persoon onbekend. 'Na onderzoek is nu gebleken dat het gaat om een Poolse man zonder vaste woon- of verblijfplaats in Veenendaal. De man sliep vaak in het park aan het Coornhertpad en werd een aantal dagen geleden nog gezien', aldus de politie.

Onderzoek

Het is op dit moment nog onduidelijk hoe het slachtoffer om het leven is gekomen en wanneer. Er is een onderzoek ingesteld in het park waar het slachtoffer regelmatig verbleef. De recherche houdt op dit moment alle scenario’s open en kan bij het onderzoek de hulp van getuigen goed gebruiken.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):