zondag, 16. oktober 2022 - 21:46

Duikfles ontploft in zwembad, duikinstructeur overleden

zwembad
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amstelveen

Zondagochtend vroeg vond een ernstig incident plaats in zwembad de Meerkamp in Amstelveen. 'Een instructeur van duikvereniging Nemo raakte tijdens een duikles in het instructiebad zwaar gewond. De duikinstructeur, een man uit Amsterdam, is later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden', zo meldt de gemeente zondag.

Onderzoek arbeidsinspectie

De hulpdiensten waren snel ter plaatse. Het zwembad is ontruimd en gaat vandaag niet meer open. De arbeidsinspectie doet onderzoek naar de toedracht van het incident, dat vermoedelijk is veroorzaakt door een ontplofte persluchtfles.

Burgemeester

Burgemeester Tjapko Poppens, wethouder Sport Herbert Raat en directeur AmstelveenSport Heleen van Ketwich Verschuur waren snel ter plaatse om zich op de hoogte te stellen van het incident en mensen te spreken die bij het ongeval betrokken waren. 

Verslagenheid bij duikvereniging Nemo

Burgemeester Tjapko Poppens: “Dit is een noodlottig ongeval. Onze gevoelens van medeleven gaan uit naar de nabestaanden van het slachtoffer. Ook medewerkers van het zwembad en aanwezigen bij het incident zijn geschokt en aangeslagen. Slachtofferhulp en GGD zijn ingeschakeld voor mensen die daar behoefte aan hebben. Bij duikvereniging Nemo is de verslagenheid na het incident groot. Verder wachten we de resultaten van het onderzoek van de arbeidsinspectie af.”

Categorie:
Provincie: