donderdag, 20. oktober 2022 - 9:33 Update: 20-10-2022 20:31

'Politie zocht dinsdagavond ook al bij knooppunt Empel naar zwarte Picanto'

scherm-knooppunt-empel
Foto: Politie
Empel/Den Bosch

De politie heeft woensdagavond rond 22.00 uur een zwarte Kia Picanto in het water bij knooppunt Empel. In de auto werden twee overleden personen aangetroffen. 'Vermoedelijk zijn dat de vermiste Sanne en Hebe. We onderzoeken de toedracht. We wensen alle betrokkenen veel sterkte', zo twitterde de politie woensdagavond

Lichamen geborgen

In de nacht van woensdag op donderdag rondde de politie rond 01.20 uur het onderzoek op de vindplaats van de zwarte KIA Picanto bij knooppunt Empel af. 'De lichamen zijn geborgen; de auto wordt in de loop van de nacht getakeld en op een andere locatie uitvoerig onderzocht', twitterde de politie van de Eenheid Oost-Brabant.

Onderzoek toedracht

'We richten ons nu in het onderzoek op de toedracht: hoe is de auto daar in het water beland en wat is er precies gebeurd? We kijken naar schade en eventuele sporen. We houden daarbij alle scenario‚Äôs open', aldus de politie. 

Dinsdagavond ook al door politie gezocht 

De politie heeft dinsdagavond ook al bij knooppunt Empel gezocht naar de zwarte KIA Picanto van het vermiste tweetal, zo meldt het AD donderdag. Toen hebben agenten na een tip van een automobilist, die remsporen zag in de flauwe bocht bij het knooppunt, ook uitgekeken naar de auto maar deze niet aangetroffen. De auto werd woensdagavond echter wel aangetroffen waarbij ook een politiehelikopter werd ingezet maar volgens een woordvoerder van de politie 'relatief ver van de sporen', aldus het AD.

Update 12.00 uur: 'Noodlottig ongeval'

De politie gaat er op dit moment vanuit dat Hebe en Sanne slachtoffer zijn geworden van een noodlottig ongeval. Dit heeft de politie donderdag tijdens een persconferentie laten weten. 'Wij hebben op dit moment geen indicatie dat het om een misdrijf zou gaan', aldus de politie. Tevens heeft de woordvoerder van de politie bevestigd dat de in de auto aangetroffen overleden personen de 10-jarige Hebe en de 26-jarige Sanne betreffen. 

Onderzoek bij knooppunt Empel

Ook donderdag is de politie opnieuw bij de plek van het ongeval bij knooppunt Empel om ook bij daglicht het onderzoek te kunnen doen naar de precieze toedracht. Daarbij roept de politie nogmaals automobilisten op, die maandagmiddag daar hebben gereden, om dashcambeelden met hen te delen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):