zondag, 13. november 2022 - 21:39

Tien verdachten aangehouden na achtervolging op snelweg

snelweg-politie
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Hoogerheide

In de vroege ochtenduren van zondag 13 november 2022 belde een man naar het alarmnummer 112. 'Hij verklaarde dat hij samen met een vrouw in een auto reed en dat zij achtervolgd werden door meerdere personenauto’s die hen van de weg wilden drukken', zo meldt de politie zondag.

Vluchtstrook

Meerdere politie-eenheden werden direct door het operationeel centrum gevraagd om ter plaatse te gaan naar de A4. Bij de afslag Hoogerheide troffen agenten vier auto’s aan en een tiental personen die op de vluchtstrook stonden. Omdat het verhaal nog niet helemaal duidelijk was bevroren de agenten de situatie en probeerden zij het verhaal helder te krijgen. 

Geprobeerd auto van de weg te drukken

Toen bleek dat de man en de vrouw die de politie hadden gebeld vanuit Steenbergen waren achtervolgd en dat er diverse keren was geprobeerd hen van de weg te rijden. In totaal werden tien verdachten, acht mannen en twee vrouwen, aangehouden. Zij variëren in leeftijd tussen 46 en 21 jaar en zijn allemaal afkomstig uit Roemenië. Alle verdachten zijn ingesloten in politiecellencomplexen.

Aangifte gedaan

Van de twee slachtoffers, een man van 29 en een vrouw van 28 jaar oud, zijn verklaringen en aangiftes opgenomen. De tien verdachten worden zondag gehoord. De aanleiding voor het incident ligt vermoedelijk in de relationele sfeer. De politie nam slagwapens en drie personenauto’s in beslag voor verder onderzoek.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: