dinsdag, 15. november 2022 - 15:35 Update: 15-11-2022 15:41

Politie pakt 4e verdachte op voor gewelddadige overval op Mark Gillis

overval op Mark Gillis
Foto: Gilles bewakingsbeelden
Ommel

De politie heeft dinsdagochtend, ruim een jaar na de gewelddadige overval op Mark Gillis in Ommel, opnieuw een verdachte aangehouden voor zijn vermoedelijke betrokkenheid bij de zaak. 'Het gaat om een 53-jarige man uit Tilburg', zo meldt de politie dinsdag.

Vervolgonderzoek

De Tilburger werd bij zijn woning aangehouden en is voor nader onderzoek en verhoor overgebracht naar een politiebureau. Wat zijn mogelijke rol bij de zaak is geweest wordt verder onderzocht. Hij kwam in het vervolgonderzoek in beeld. 'Uiteindelijk leidde de verdenking van zijn mogelijk betrokkenheid bij de overval tot de aanhouding van vanochtend', aldus de politie. 

Eerdere aanhoudingen

Eerder hield de politie al een 39-jarige en een 22-jarige man uit ’s-Hertogenbosch en een 42-jarige verdachte uit Rosmalen aan. De jongste van deze verdachten is inmiddels op vrije voeten, maar is nog steeds verdachte. De andere twee zitten nog vast.

Brute overval

Mark Gillis, bekend van de reality-serie over zijn familie op tv, werd in 2021 in de nacht van 6 op 7 november op brute wijze overvallen toen hij bij zijn chalet op vakantiepark Prinsenmeer aankwam. De forensische recherche deed daarna uitgebreid sporenonderzoek in en om het chalet van het slachtoffer, waarbij diverse sporen werden veiliggesteld. 

DNA-sporen

Dat waren onder andere DNA-sporen, achtergelaten door de daders, op basis waarvan de eerste verdachte al werd geïdentificeerd en daarna werd aangehouden. Het onderzoek gaat ook na de aanhouding van deze verdachte onverminderd door.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: