donderdag, 17. november 2022 - 12:39 Update: 17-11-2022 12:44

Man (59) vannacht neergeschoten in Woerden

agent-donker-zwaailicht
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Woerden

In de nacht van woensdag op donderdag werd er aan de Leidsestraatweg in Woerden een man neergeschoten. Dit meldt de politie donderdag.

'Drugscriminaliteit'

'De recherche is direct een onderzoek gestart en heeft reden om aan te nemen dat de oorzaak is te zoeken in de drugscriminaliteit', aldus de politie.

Melding schoten

Rond 02.30 uur kwam de melding binnen van schoten die werden gehoord aan de Leidsestraatweg in Woerden. De collega’s die ter plaatste kwamen verleenden eerste hulp aan het slachtoffer. Het slachtoffer is ernstig gewond naar het ziekenhuis overgebracht en behandeld. Hij verkeert niet in levensgevaar. De 59-jarige man uit Woerden is vanochtend zelf aangehouden voor het overtreden van de opiumwet. Er werd een grote hoeveelheid verdovende middelen in zijn huis aangetroffen.

Meerdere personen betrokken

Getuigen meldden dat er meerdere personen betrokken zijn bij het incident, het is nog onduidelijk hoeveel van hen hebben geschoten. Er zou geschoten zijn buiten de woning. Het onderzoek naar de schutters wordt voortgezet. De verdachten waren donkergekleed en hadden bivakmutsen op. De daders hebben mogelijk gebruik gemaakt van een Audi Q3 of een soortgelijk voertuig.

Categorie:
Provincie: