vrijdag, 9. december 2022 - 11:01 Update: 09-12-2022 13:34

Politie zoekt doorrijder pompstation Groningen; medewerker overreden

Politie doet onderzoek
Foto: Bert van den Berg
Groningen

Aan het Hoendiep in Groningen heeft op donderdagmiddag 8 december een ernstig incident plaatsgevonden. Een auto is over de benen van een medewerker van het pompstation gereden. Hierbij is de medewerker gewond geraakt. De politie is een onderzoek gestart en roept getuigen op zich te melden.

Doorrijden na tankbeurt

De politie kreeg rond 15:45 uur een melding van een doorrijder bij het Gulf-pompstation aan het Hoendiep in Groningen. Een man weigerde te betalen nadat hij getankt had. De medewerker van het pompstation probeerde vervolgens te voorkomen dat de man weg zou rijden, maar komt hierbij ten val. De automobilist reed daarna over de man heen en wist te ontkomen. Het slachtoffer bleef gewond achter. Het voorval heeft een grote impact gehad (en nog steeds) op het slachtoffer en de mensen die gezien hebben wat er is voorgevallen.

Camerabeelden

De politie doet onderzoek naar wat er precies is gebeurd. Hierbij wordt gekeken naar de bruikbaarheid van de camerabeelden van het pompstation. Hierop is het kenteken van de auto, een zwarte Renault Megane Scenic, zichtbaar. Daarnaast worden getuigen gehoord en wordt een slachtofferverklaring opgenomen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: