dinsdag, 28. februari 2023 - 21:49 Update: 28-02-2023 21:52

Rotterdamse vrouw (53) in woning aan Hooglandstraat doodgestoken

Foto van forensisch onderzoek politie | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Rotterdam

Vrijdag 24 februari is rond 17.50 uur een 53-jarige Rotterdamse vrouw overleden door een misdrijf in een woning aan de Hooglandstraat. Dit meldt de politie dinsdag.

Verdachte (55) aangehouden

'De politie heeft de 55-jarige echtgenoot van het slachtoffer als verdachte hiervoor aangehouden', aldus de politie. Tot in de nacht is de forensische opsporing in de woning bezig geweest om onderzoek te doen naar de toedracht van het incident. Uit dit onderzoek is duidelijk geworden dat de vrouw slachtoffer is geworden van een steekincident. De politie doet verder onderzoek naar het incident.

Melding reanimatie

Rond 17.30 uur kreeg de politie melding van een reanimatie aan de Hooglandstraat. Het vrouwelijke slachtoffer wordt in dusdanig verdachte omstandigheden aangetroffen, dat de politie de aanwezige man in de woning arresteert. Eerste hulp mag helaas niet meer baten voor het slachtoffer, de vrouw overlijdt. 

Ruzie

De politie is direct een onderzoek gestart om meer duidelijkheid te krijgen over de toedracht van dit incident. De afgelopen dagen stonden alle scenario’s nog open. Waarschijnlijk is een ruzie tussen de twee geëscaleerd, waarbij uiteindelijk gestoken is. De kinderen zijn opgevangen door de politie en voor hen wordt gezorgd. Vandaag is de verdachte voorgeleid aan de Rechter-commissaris. Hij is in bewaring gegaan.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: