zondag, 26. maart 2023 - 10:33

Illegale raveparty in kantoorpand Maastricht beëindigd

politieagenten
Foto: Copyright FBF Frank van den Berg
Maastricht

In de nacht van zaterdag op zondag, werden agenten door de meldkamer aangestuurd om poolshoogte te nemen bij een pand aan de Limburglaan in Maastricht. Een aantal meldingen van geluidsoverlast lag hieraan ten grondslag. Op de locatie – een leegstaand bedrijfspand – troffen de agenten op vijf verdiepingen een illegale raveparty aan. Binnen zouden honderden personen aanwezig zijn, buiten ook enkele honderden.

Inzet meerdere eenheden

Meerdere eenheden uit de omgeving zijn ingezet om de openbare orde te handhaven en te zorgen voor een veilige beëindiging van het illegale feest. Voorafgaand aan de ontruiming van het pand, zorgde een honderdtal personen voor een grimmige sfeer en keerden zij zich tegen de politie. Politiemensen hebben daarvoor op linie gestaan in de omgeving van het pand en charges uitgevoerd.

Beëindiging feest

Het illegale feest is uiteindelijk rond de klok van 02:00 uur door de organisatie beëindigd. Dit zorgde voor een grote uitstroom van personen.

Een groep van ongeveer 150 personen keerde zich op dat moment tegen de politie. Daarbij werden agenten uitgescholden en met glazen flessen en andere voorwerpen bekogeld. Daarop heeft de politie weer charges uitgevoerd. Ook twee politiehonden zijn daarbij ingezet. Twee mensen hebben daarbij onbekend letsel opgelopen. Deze personen hebben zich nadien niet bij de politie gemeld.

Grimmige sfeer, relschoppers gooien stenen

Na de charge verspreidde de groep zich in de omliggende wijk. Om vervolgens terug te komen met zakken waarin stenen, glaswerk en andere voorwerpen zaten. Daarmee is naar de aanwezige politiemensen gegooid. Ook hierop is weer een charge uitgevoerd om de groep uiteen te drijven. 

 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: