dinsdag, 4. april 2023 - 21:08 Update: 04-04-2023 21:09

Man aangehouden in cel inzake moordzaak Peter R. de Vries

Foto van tralies gevangenis cel | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Veenhuizen

De Landelijke Recherche heeft een 29-jarige man in zijn cel aangehouden in de Penitentiaire Inrichting Veenhuizen. 'De Nederlandse man, die maandag al werd aangehouden, wordt verdacht van betrokkenheid bij de moordaanslag op Peter R. de Vries op 6 juli 2021', zo meldt het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag.

Gedetineerd

De man was al gedetineerd op grond van een niet-onherroepelijke veroordeling uit 2022 tot vijf jaar gevangenisstraf voor de handel in harddrugs en vuurwapens.
Misdaadverslaggever Peter R. de Vries werd op 6 juli 2021 neergeschoten in Amsterdam. Negen dagen later overleed hij. De man die vandaag is aangehouden maakt vermoedelijk deel uit van het crimineel samenwerkingsverband dat zich onder andere bezig heeft gehouden met de moord op De Vries.

Beperkingen

Aan de verdachte zijn beperkingen opgelegd. Dat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

Onderzoek naar de moord op Peter R. de Vries

Het onderzoek naar de opdrachtgever(s) van en andere betrokkenen bij de moord op De Vries wordt uitgevoerd door de Landelijke Recherche onder leiding van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie. De rechtszaken tegen vijf verdachten in dit onderzoek lopen inmiddels bij de rechtbank Amsterdam. 

Tegelijke behandeling 

Deze zaken worden tegelijk behandeld met de rechtszaken tegen de twee mannen die ervan verdacht worden de uitvoerders te zijn van de moord op De Vries. Het onderzoek naar deze mannen is uitgevoerd door de Politie eenheid Amsterdam onder leiding van het Arrondissementsparket Amsterdam.

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: