dinsdag, 16. mei 2023 - 17:43 Update: 16-05-2023 17:53

Zes verwaarloosde paarden in beslag genomen in Overijsselse Saasveld

paard-dressuur-weiland
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Saasveld

De politie heeft, in samenwerking met de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID), dinsdag zes paarden in beslag genomen, waarvan 1 zwaar vermagerd. Dit meldt de politie dinsdag.

Veulen drie dagen dood in het weiland

'De paarden stonden in drie weilanden aan de Westerikweg in Saasveld. De politie kwam op dit adres na een melding over een veulen dat al drie dagen dood in de wei lag', aldus de politie.

Dode veulen niet afgedekt

Het veulen is afgelopen vrijdagochtend geboren en vrijdagavond overleden aan een natuurlijke dood. De eigenaar heeft het dode veulen niet afgedekt volgens de regels, waardoor het veulen vrij te benaderen was voor klein wild. Daarbij lag het veulen vol in het zicht van voorbijgangers. Om het veulen heen stonden de volwassen paarden die erg vermagerd waren of andere mankementen hadden, zoals te lange hoeven. Op het weiland waar de paarden stonden lag veel plastic, het hooi was vervuild en er lagen netten en andere zaken wat gevaar voor de gezondheid van de paarden kon opleveren.

Paarden veilig ondergebracht

De politie heeft vanaf 2018 meerdere meldingen ontvangen over het welzijn van de zes paarden op deze locatie. Naar aanleiding van deze meldingen heeft de politie in afstemming met de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) en de officier van justitie besloten de paarden in beslag te nemen. De paarden worden ondergebracht op een locatie waar zij de zorg krijgen die ze nodig hebben.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: