maandag, 19. juni 2023 - 11:36 Update: 19-06-2023 17:38

Politie schiet tijdens verdachte situatie in Nijmegen, EOD verwijdert explosief materiaal

Politieagent
Foto: Politie
Nijmegen

De politie in Nijmegen is een grootscheeps onderzoek gestart na een verdachte situatie in een garage box onder een flat aan de Malvert 62e straat.

Agenten gingen in de nacht van zondag op maandag poolshoogte nemen na een melding van een verdachte situatie. Bij aankomst ging er een zwarte Volkswagen Golf zonder kentekenplaten met hoge snelheid vandoor. De situatie was voor de agenten dermate bedreigend dat zij hun dienstwapen trokken en schoten op de auto hebben gelost. De Golf haalde gevaarlijke maneuvers uit tijds de vlucht en raakte hierbij een omstander die hierdoor gewond raakte. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht.

In de garage werden verdachte spullen aangetroffen. Volgens de politie gaat het om mogelijk explosief materiaal en is de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) ingeschakeld om de spullen te onderzoeken.

Later werd er een zwarte Volkswagen Golf aangetroffen aan de Meijhorst 29straat. Vermoedelijk is dit de auto waarmee de verdachten zijn gevlucht. Bij deze auto is ook materiaal aangetroffen dat verder onderzocht werd, daarom was de omgeving afgezet en de school in de buurt gesloten.  De verdachten zijn nog voortvluchtig.

Update: 11.50 uur

Het eerste onderzoek naar de auto in de Meijhorst 29e straat is afgerond. De situatie in en rondom de auto is veilig bevonden. De auto wordt afgevoerd voor aanvullend onderzoek. Het gebied rondom de auto is weer vrijgegeven.

Update: 13.15 uur

Het eerste onderzoek naar de verdachte spullen in de garagebox aan de Malvert 62e straat is afgerond. De EOD heeft het aangetroffen explosieve materiaal veiliggesteld en meegenomen. Het explosiegevaar geweken en de omgeving is weer vrijgegeven.

'Alle bewoners van de ontruimde woningen kunnen weer naar huis. In de garagebox wordt nog aanvullend onderzoek gedaan. We zijn wel nog steeds op zoek naar mogelijke getuigen', aldus de politie maandagmiddag.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: