zaterdag, 5. augustus 2023 - 11:23 Update: 05-08-2023 15:21

Politie kent identiteit verdachte dodelijke schietpartij café Den Helder

ambu-brancard-donker
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Den Helder

Bij een schietpartij in de nacht van vrijdag op zaterdag voor een horecagelegenheid in Den Helder is een man om het leven gekomen. Twee anderen mannen raakten gewond waarvan een zwaargewond. Dit meldt de politie zaterdag.

Overleden

Ambulancepersoneel, politie en omstanders hebben medische spoedhulp verleend aan de gewonden. 'Dit heeft niet kunnen beletten dat één zwaargewonde, een 25-jarige man die ingeschreven staat in Alkmaar, in het ziekenhuis aan zijn schotwonden is overleden. Zijn naaste familie is op de hoogte van zijn overlijden', aldus de politie.

Ziekenhuis

De andere zwaargewonde man is opgenomen in het ziekenhuis. De lichtgewonde man, die op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis was gegaan, kon na medische behandeling huiswaarts.

Sporenonderzoek

De politie heeft getuigen verhoord en is op de plaats van het schieten nog steeds bezig met een technisch sporenonderzoek. Hierbij zijn onder meer diverse hulzen aangetroffen. Naar verluidt is de verdachte na het schieten op de Bassingracht weggerend in de richting van het Willemsoord. 

Identiteit schutter bij politie bekend

De politie weet wie de schutter is. 'Zijn identiteit is bij ons bekend', aldus de politie.

Signalement

- Man
- Leeftijd ongeveer 25 jaar
- 1.75 meter lang
- Normaal postuur
- Lichte huidskleur
- Gemillimeterd haar en een stoppelbaardje
- Zwarte kleding, trainingspak, zwarte pet.

Heeft u informatie waar deze verdachte zich bevindt? Bel dan onmiddellijk 112. De man is gevaarlijk en mogelijk in het bezit van een vuurwapen. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):