vrijdag, 8. september 2023 - 14:21 Update: 08-09-2023 14:29

Gestolen auto’s op schip met bestemming Afrika in Vlissingen net op tijd onderschept

Containerschip
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Vlissingen

Deze week heeft de zeehavenpolitie Zeeland-West-Brabant, na een tip in samenwerking met de Douane, in een container op een schip dat afgemeerd lag in de haven van Vlissingen Oost drie in Nederland gestolen auto’s aangetroffen. 'De bestemming van het schip was Afrika', zo meldt de politie vrijdag.

Melding gestolen auto op schip

De Zeehavenpolitie Zeeland-West-Brabant kreeg donderdag 7 september jl. een melding dat op een zeeschip een gestolen auto zou staan. Naar aanleiding van deze informatie werd in nauwe samenwerking met de Douane direct een onderzoek ingesteld. Het betreffende schip lag op dat moment afgemeerd in de haven van Vlissingen-Oost.

Drie gestolen auto's tussen banken in container

Al snel werd door de wijkagenten van de Zeehavenpolitie en de douaniers aan boord een verdachte container gevonden. Nadat de container van boord was gezet, werden tussen bankstellen en matrassen niet één, maar drie gestolen personenauto’s aangetroffen. Vrijdag zijn ook nog twee andere containers extra gecontroleerd. Hierin bleken geen gestolen goederen te staan.

Auto's in Nederland gestolen

Rechercheurs van de Zeehavenpolitie hebben een nader onderzoek ingesteld. 'Hieruit bleek dat de personenauto’s in Nederland zijn gestolen en via Antwerpen naar Afrika moesten worden verscheept', aldus de politie. Omdat het schip in Vlissingen-Oost een tussenstop maakte, konden de voertuigen daar in beslag worden genomen. Het bedrijf waar het schip lag afgemeerd, het schip en de bemanning heeft zelf niets met de diefstal of heling van de auto’s te maken.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):