zondag, 26. november 2023 - 13:45 Update: 26-11-2023 14:35

Politiemedewerkers per direct buiten functie en met verlof na discriminerende uitlatingen

x-twitter
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Utrecht

Op social media circuleren reacties van politiemedewerkers op nieuwsberichten die zij de afgelopen periode via X deelden.

'Discriminerend en racistisch'

'De uitlatingen die de medewerkers op X deden, zijn kwetsende en ongepaste uitingen die als discriminerend, racistisch en onprofessioneel kunnen worden beschouwd', zo meldt de politie.

Webcareteam politie

Deze berichten werden vrijdag 24 november door het webcareteam van de politie waargenomen. De personen die de uitlatingen deden, bleken vier politiemedewerkers te zijn die via hun privé-accounts op X reageren. 

'Onacceptabel'

'Wij zijn een politie van en voor iedereen. Kwetsende en ongepaste uitspraken, die als discriminerend of racistisch kunnen worden beschouwd van collega’s op persoonlijke social media account, zijn onacceptabel', aldus Michel de Roos, waarnemend politiechef Midden-Nederland

Buiten functie en met verlof 

Er wordt door de afdeling VIK (Veiligheid, Integriteit en Klachten) van de politie een onderzoek ingesteld naar de uitlatingen en betrokkenheid van deze politiemedewerkers. Lopende dit onderzoek zijn drie van hen per direct buiten functie gesteld en een met bijzonder verlof gestuurd.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: