woensdag, 6. december 2023 - 15:45 Update: 07-12-2023 9:26

Journalisten PowNed belaagd op Ameland tijdens Sunneklaasfeest

Logo van PowNed
Ameland

De politie is een onderzoek gestart naar een confrontatie tussen twee partijen op Ameland, waarbij mogelijk geweld is gebruikt.

Sunneklaasfeest

Een van deze partijen betreft een aantal journalisten van PowNed, die op het eiland waren om verslag te doen van het Sunneklaasfeest.

Melding

Dinsdagavond 5 december ontving de politie rond 18.00 uur een melding van een conflictsituatie op het eiland, waarbij meerdere mensen betrokken waren. Toen de politie ter plaatse kwam, hebben zij de groepen uit elkaar gehaald en zijn met de betrokkenen in gesprek gegaan. Er zijn op dat moment afspraken gemaakt voor het doen van een aangifte. Vervolgens heeft de politie de journalisten naar een andere plek op het eiland gebracht.

Onderzoek

De politie is direct een onderzoek gestart naar hoe het conflict is ontstaan, wat er precies is gebeurd en welke rol de verschillende betrokkenen daarin hebben gespeeld. Uit dat onderzoek moet ook blijken of er sprake is van letsel en/of schade en hoe dat is ontstaan. Er is op dit moment niemand aangehouden. Het onderzoek is nog niet afgerond.

Categorie:
Provincie: