zaterdag, 6. juli 2024 - 15:03 Update: 06-07-2024 15:10

Vrouw (70) met geweld beroofd van haar auto

politieauto-donker
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Zevenbergen/Hendrik-Ido-Ambacht

Vrijdagavond is in het Brabantse Zevenbergen een vrouw met geweld beroofd van haar auto. 'Het voertuig met de verdachte erin is later in de buurt van Rotterdam staande gehouden', zo meldt de politie zaterdag.

Vlak voor middernacht

Het 70-jarige slachtoffer stond iets voor middernacht voor een woning op de Klundertseweg in Zevenbergen toen zij ineens werd vastgepakt en mishandeld. 'De verdachte eist haar autosleutels en gooit haar daarna op de grond. Uiteindelijk geeft het hevig geschrokken slachtoffer de sleutels af en rijdt de verdachte weg richting Klundert', aldus de politie.

ANPR-hit

Politieagenten startten een onderzoek en enkele minuten later gaf de auto al een ANPR-hit en werd de achtervolging ingezet. De auto reed richting Rotterdam en ook de collega’s in Rotterdam sloten aan bij de achtervolging. 

Klemrijden mislukt

Zij zagen het voertuig in Hendrik-Ido-Ambacht en probeerden het voertuig klem te rijden. Dat lukte echter net niet, maar om 00.10u troffen zij het voertuig bij de Roemer Visscherhof, geparkeerd tegen een auto en een schutting. 

Verdachte in steegje aangehouden

In het steegje zagen zij ook de 20-jarige verdachte uit Breda zitten. Hij werd aangehouden terwijl zij het stroomstootwapen op hem richtten en hebben hem meegenomen naar het bureau voor verhoor en verder onderzoek.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: