zondag, 27. december 2015 - 16:47 Update: 27-12-2015 16:48

Van Gaal zondag niet bij training Manchester United

Van Gaal zondag niet bij training Manchester United
Foto: Archief EHF
Manchester/Engeland

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Louis van Gaal is zondag niet verschenen op de uitlooptraining van Manchester United, meldt het vaak betrouwbare Sky Sports. Na de nederlaag bij Stoke City (2-0) lijkt een vertrek van de 64-jarige oefenmeester voor de hand liggend.

Ryan Giggs leidde zondag de oefensessie op het trainingscomplex Carrington. De afwezigheid van Van Gaal ontwaakte een geruchtenstroom in de Engelse media. De journalisten daar verwachten of een ontslag, of dat de Amsterdammer de eer aan zichzelf houdt en opstapt. Een vertrek lijkt volgens hun een logisch vervolg na de vierde nederlaag op rij in de Engelse Premier League.

"De club hoeft mij niet te ontslaan, wellicht houd ik de eer aan mezelf. Dat heb ik vaker gedaan", zei Van Gaal op Boxing Day tegenover Sky Sports. "Het zal moeilijker worden, want ook ik ben verantwoordelijk voor de vier nederlagen op een rij. Mensen wijzen daarom ook naar mij. Daar zal ik mee om moeten gaan, maar het is belangrijker hoe de spelers daarmee omgaan. Want zij moeten presteren."

Mogelijk volgt Ryan Giggs de Nederlandse manager op in Manchester. De naam van José Mourinho zingt al langer rond in het roodgezinde deel van de Engelse stad. De Portugees werd vanwege de slechte resultaten onlangs ontslagen bij Chelsea.