maandag, 11. januari 2016 - 22:08 Update: 11-01-2016 22:09

Messi verslaat Ronaldo en pakt vijfde Gouden Bal

wk, voetbal, Messie
Foto: Fifa
Amsterdam

(ElfVoetbal/BlikopNieuws) LIONEL MESSI heeft zoals verwacht de Ballon d'Or gekregen voor beste speler van 2015. De Argentijn van FC Barcelona moest de prijs de afgelopen twee jaar aan Cristiano Ronaldo laten. Daarvoor was Messi ook al vier jaar op rij de winnaar.

De coaches en aanvoerders van de nationale teams en journalisten van over de hele wereld konden dit jaar simpelweg niet om Messi heen. De kleine dribbelaar was aan het begin van dit seizoen even geblesseerd, maar leidde Barcelona daarvoor naar winst in de Champions League, Spaanse titel, Copa del Rey, UEFA Super Cup en toen hij weer fit was ook naar de titel op het WK voor clubteams.

Altijd beslissend

De wapenfeiten van Messi in 2015 zijn opzienbarend. Hij is de spil in het elftal en is altijd beslissend op de momenten dat dat nodig is. In het eerste deel van de halve finale van deChampions League scoorde hij twee keer tegen Bayern München. In de Copa del Rey scoorde hij een belangrijke treffer tegen Athletic Bilbao, wat hem een nominatie opleverde voor de Puskas Award/ de Puskas Award opleverde.

Liever WK

Het feit dat Messi voor de vijfde keer is uitgeroepen tot beste van de wereld zegt een hoop. Voor hem waren er slechts drie die de Ballon d'Or zelfs maar drie keer konden winnen: Johan Cruijff, Michel Platini en Marco van Basten waren voor Messi meerdere malen succesvol. Sinds vorig jaar hoort Ronaldo daar ook bij. Maar, zoals de winnaar relativeerde: "Ik win liever 1 keer het WK dan 5 keer de Gouden Bal."

Vrouwen

Carli Lloyd werd eerder op de avond uitgeroepen tot beste speelster van 2015. De Amerikaanse leidde haar team naar de WK-titel in Canada. Haar coach Jill Ellis kreeg eerder de onderscheiding beste trainer van het afgelopen kalenderjaar, allemaal op het Ballon d'Or-gala in Zurich.

Categorie: