zaterdag, 19. maart 2016 - 12:29 Update: 19-03-2016 16:30

Feyenoord gaat voor nieuw stadion aan de Nieuwe Maas

Feyenoord kiest voor stadion aan de Nieuwe Maas
Foto: Archief bon
Rotterdam

(ElfVoetbal/BlikopNieuws) Feyenoord gaat vol voor de bouw van een nieuw stadion op de zuidoever van de Nieuwe Maas. De club en de organisatie achter het stadion hebben de afgelopen maanden drie locaties onderzocht. De keuze is gevallen op de westzijde van woonwijk Veranda, pal aan de rivier met uitzicht op de stad, in de buurt van De Kuip.

Deze locatie heeft de voorkeur van zowel Feyenoord als de gemeente Rotterdam. Het huidige stadion De Kuip blijft grotendeels behouden in de plannen. Het roemruchte onderkomen van de Rotterdamse club, geopend in 1937, wordt verbouwd tot een multifunctioneel complex waarin onder meer gesport en gewoond kan worden. Ook voor de supporters van Feyenoord komt ruimte in De Kuip.

De afgelopen jaren sneuvelden diverse plannen over renovatie of nieuwbouw van De Kuip. Een geheel nieuw stadion aan de Maas geniet nu de voorkeur van de betrokken partijen, die de komende maanden hun plannen verder gaan uitwerken. Feyenoord wil een beleving creëren, waar iedereen 24 uur per dag, zeven dagen in de week naar toe kan gaan.

President-commissaris Cees de Bruin van Stadion Feijenoord kijkt uit naar de toekomst. "Aan de rivier met zicht op de stad heeft deze plek de beste kansen op een optimale exploitatie. Wij hebben alle vertrouwen in de volgende fase van de planontwikkeling."

Categorie:
Provincie: