dinsdag, 5. april 2016 - 21:57 Update: 05-04-2016 22:13

Seedorf over Panama Papers: 'Weet er niks van'

Seedorf over Panama Papers: 'Weet er niks van'
Foto: Archief EHF
Amsterdam

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Clarence Seedorf heeft middels een woordvoerster laten weten dat hij niet betrokken is bij de illegale praktijken die worden genoemd bij de Panama Papers. De stervoetballer werd dinsdagochtend in verband gebracht daarmee, maar hij ontkent.

De krant Trouw schreef dat Seedorf een sponsorcontract sloot voor een motorraceteam dat hij in 2003 oprichtte. De Italiaanse juwelier Morellato schonk het team 640.000 euro. Vervolgens zou het contract meermaals zijn doorverkocht totdat het drie miljoen euro waard was. Trouw meldt daarbij dat Seedorf mogelijk niks wist van de constructie. 

Tegen de NOS laat een woordvoerster van Seedorf weten dat de voormalige topvoetballer er niks mee te maken heeft. "Het artikel lijkt iets te insinueren dat er niet is. Seedorf heeft zijn eigen geld geïnvesteerd in het team en heeft er zelfs geld op verloren. Van enige illegale deals of contracten is Seedorf niet op de hoogte", zo zegt ze tegen NOS. Ook veegt ze het verwijt van tafel dat Seedorf niet te bereiken is voor commentaar. "Het lijkt erop dat iemand een verhaal heeft willen maken, want we zijn maar één keer benaderd en hebben geantwoord, in tegenstelling tot wat vermeld staat in het artikel."

Categorie:
Provincie: