woensdag, 6. april 2016 - 16:17 Update: 06-04-2016 16:18

Infantino: "Niet twijfelen aan integriteit"

Infantino: "Niet twijfelen aan integriteit"
Foto: Fifa
Zurich/Zwitserland

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Gianni Infantino begrijpt niet waarom zijn naam voorkomt in de beruchte Panama Papers. In een officiële verklaring ontkent de nieuwe voorzitter van de FIFA betrokkenheid: "Mij en de UEFA vallen niets te verwijten."

In de Panama Papers wordt, volgens de Duitse krant Süddeutsche Zeitung, gesteld dat Infantino in 2006 een contract heeft ondertekend met de Argentijnse sportrechtenhandelaren Hugo en Mariano Jinkis. Destijds was de Zwitser secretaris-generaal van de UEFA. De Duitse krant is in het bezit van het archief van het Panamese bedrijf Mossack Fonseca, dat duidelijk zou maken hoe via brievenbusfirma's belasting wordt ontweken.

In een officieel statement vertelt Infantino: "Ik ben ontstemd en zal niet accepteren dat mijn integriteit in twijfel wordt getrokken door bepaalde media, terwijl de UEFA reeds alle details van deze contracten naar buiten heeft gebracht. Toen ik hoorde dat deze zaak weer werd opgerakeld, heb ik direct contact opgenomen met de UEFA om duidelijkheid te krijgen. Dit was nodig omdat ik niet langer bij de UEFA werk en alleen zij inzicht hebben in al die contracten."

De Zwitser vindt dat hem geen blaam treft: "Ik heb nooit persoonlijk gewerkt met Cross Trading of de eigenaren van dat bedrijf, dat gebeurde door het Team Marketing van de UEFA. Ik wil ook benadrukken dat de UEFA en ik absoluut niet benaderd zijn door welke autoriteiten dan ook over deze zaak. Er is geen enkele indicatie dat de UEFA of ik iets fout gedaan heb in deze kwestie."

Categorie: