woensdag, 6. april 2016 - 17:53 Update: 06-04-2016 17:56

Zwitserse politie doet inval bij de UEFA

Zwitserse politie doet inval bij de UEF
Foto: UEFA
Zurich/Zwitserland

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) De Zwitserse federale politie heeft woensdag een inval gedaan bij de UEFA. De politie had een huiszoekingsbevel en wilde graag de contracten tussen de UEFA en het marketingbedrijf Cross Trading bekijken.

Panama Papers

De inval van de Zwitserse politie is een direct gevolg van de Panama Papers. Voormalig secretaris-generaal Gianni Infantino zou zaken hebben gedaan met de verdachte broers Hugo en Mariano Jinkis. De broers zouden de rechten van de Champions League hebben gekocht van de UEFA en vervolgens voor een hogere prijs hebben doorverkocht.

Infantino zei dinsdagavond overigens al niets af te weten van het bedrijf Cross Trading. "Ik heb nooit persoonlijk gewerkt met Cross Trading of de eigenaren van dat bedrijf, dat gebeurde door het Team Marketing van de UEFA. Er is geen enkele indicatie dat de UEFA of ik iets fout gedaan heb in deze kwestie."

De Zwitser is niet eerder door de politie aangesproken op de deal met Cross Trading. "Ik ben ontstemd en zal niet accepteren dat mijn integriteit in twijfel wordt getrokken door bepaalde media, terwijl de UEFA reeds alle details van deze contracten naar buiten heeft gebracht."

Categorie:
Tag(s):