zondag, 10. april 2016 - 22:20

Infantino over Panama papers: 'Alles is correct gegaan'

Infantino over Panama papers: 'Alles is correct gegaan'
Foto: Fifa
Zurich/Zwitserland

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) De zes weken geleden gekozen nieuwe FIFA-voorzitter Gianni Infantino maakt zich geen moment zorg over het feit dat zijn naam is opgedoken in de zogenaamde Panama papers.

Dat zegt de 46-jarige Zwitser in een interview met het Duitse blad Kicker dat maandag a.s. verschijnt. Tegenover Kicker verdedigt Infantino de gang van zaken omtrent de verkoop van een aantal aan Zuid Amerika verkochte TV-rechten, zoals die in de Panama Papers zijn opgedoken. "Het hele verkoop is destijds correct en goed gedocumenteerd", aldus Infantino, die er aan toe voegt: "Dat er nu net wordt gedaan alsof ik iets illegaals heb gedaan is eenvoudig een schandaal. "

Infantino's handtekening staat onder de afgesloten 'dubieuze contracten'. Maar, zo zegt hij, dat komt voort uit zijn functie als secretaris-generaal van de UEFA: "Mijn naam staat wel onder 1.000 contracten. Het sportmarketingbedrijf Team heeft ons destijds aanbevolen om het bod aan te nemen dat de UEFA het meeste geld opleverde. Dat contract is daarna door Team verder uitonderhandeld en vervolgens door twee afdelingen van de UEFA gecontroleerd. Geheel volgens de afgesproken methode hebben vervolgens twee directeuren van de UEFA het contract ondertekend".

"Ik was in dit geval één van die twee directeuren. Maar wie er tekende was alleen maar afhankelijk van het feit wie op dat moment net even beschikbaar was. Het hadden ook twee andere directeuren kunnen zijn. Als - na het tekenen van het contract - onze contractpartner met de overeenkomst 'duistere zaken' heeft gedaan, dan hadden noch de UEFA, noch ikzelf daarop ook maar enige invloed."

Infantino is dan ook zeker dat "als alles op tafel ligt, mijn positie binnen de FIFA eerder sterker zal zijn geworden"

Categorie: