woensdag, 13. april 2016 - 17:46 Update: 13-04-2016 17:46

Akkoord over nieuwe accommodatie Feyenoord

Akkoord over nieuwe accommodatie Feyenoord
Foto: fbf
Rotterdam

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Feyenoord, SC Feyenoord en de gemeente Rotterdam hebben woensdagmiddag een samenwerkingsovereenkomst gesloten.

Het doel is om een volledig gemoderniseerde en multifunctionele trainings- en wedstrijdaccommodatie in het Stadionpark voor zowel Feyenoord Academy als SC Feyenoord te realiseren.

Daarnaast tekenden Feyenoord en de gemeente Rotterdam een intentieverklaring over een nieuwe trainingsaccommodatie voor de hoofdmacht van Feyenoord. Die accommodatie moet worden gerealiseerd op het oude terrein van vv Hillesluis. Het streven is om in 2017 te beginnen aan de bouw, terwijl de oplevering in 2018 wordt verwacht. 

"We zijn blij dat we na een lange voorbereidingsperiode nu dan zo ver zijn dat we echt stappen kunnen gaan zetten om een nieuwe accommodatie te realiseren die recht doet aan de ambities van de Sportclub, de BVO en de stad", aldus algemeen directeur van Feyenoord Eric Gudde op de clubsite van de Rotterdammers.

"Dit zijn de eerste duidelijk zichtbare stappen in de modernisering van de Sportcampus", sluit wethouder Ronald Schneider zich aan bij de woorden van Gudde. "Ook andere sporters, georganiseerd en ongeorganiseerd, krijgen hier straks de ruimte. Dit gebied wordt uitnodigend voor de bewoners van Zuid, maar ook voor de rest van de stad om te sporten en te recreëren. Het is daarmee een belangrijke bijdrage aan onze inspanningen om onze inwoners meer te laten bewegen."

Categorie:
Provincie: