zondag, 24. april 2016 - 20:09 Update: 24-04-2016 22:00

Feyenoord pakt KNVB beker

Ingeving Elia helpt Feyenoord eindelijk aan prijs
Rotterdam

(ELF-Voetbal/BlikopNieuws) Feyenoord kan eindelijk weer een prijs aan de prijzenkast toevoegen. De Rotterdammers waren zondagavond in de finale van de KNVB beker met 2-1 te sterk voor FC Utrecht. Het is voor Feyenoord de eerste prijs sinds 2008.

Feyenoord ging met de verwachte basiself op jacht naar de langverwachte bekertitel. Terence Kongolo deed midweeks al een helft mee tegen Heracles Almelo (2-2) en stond in de finale aan de aftrap. Hij zag hoe FC Utrecht na een paar minuten spelen bijna een enorme kans kreeg, maar de voorzet van Nacer Barazite was te scherp voor Willem Janssen en Mark van der Maarel.

Diezelfde Van der Maarel leidde even later een enorme kans in voor Feyenoord. De aanvoerder van de Utrechters leek last te hebben van zenuwen en speelde de bal te kort terug naar Filip Bednarek. Michiel Kramer leek van de mogelijkheid te profiteren, maar hij wipte de bal net naast het doel. Dirk Kuyt kreeg even later ook de mogelijkheid om de score te openen, maar hij schoot tegen Ramon Leeuwin op.

FC Utrecht, dat in 2004 voor het laatste het bekertoernooi wordt, begon erg verdedigend aan de finale in De Kuip. De Domstedelingen zakten op de eigen helft in, wat de amusementswaarde in de eerste helft niet ten goede kwam. FC Utrecht leek het eerste bedrijf zonder kleerscheuren af te sluiten, maar incasseerde vlak voor rust de 1-0. Rick Karsdorp speelde Kuyt aan, die op zijn beurt Kramer bereikte. Met een knappe kopbal zorgde de lange spits vervolgens voor het openingsdoelpunt.

De Domstedelingen begonnen met meer aanvallende intenties aan de tweede helft, wat ze meteen de gelijkmaker opleverde. Een vrije trap van Barazite kwam via de kluts terecht bij Ramon Leeuwin, die in de korte hoek Kenneth Vermeer verschalkte. De Utrechters slaagden er vervolgens niet in om door te drukken, waarna Feyenoord de controle over de wedstrijd weer in handen kreeg.

Feyenoord begon steeds meer aan te dringen en kreeg via met name Michiel Kramer mogelijkheden om weer op voorsprong te komen. Niet hij, maar Eljero Elia stond aan de basis van de 2-1. De buitenspeler ging binnendoor bij Van der Maarel en schoot de bal in de korte hoek. Via de paal en rug van Bednarek rolde de bal over de doellijn. Elia kreeg in de blessuretijd nog een megkans op de 3-1, maar hij schoot rakelings voorlangs.

De Rotterdammers maken zich klaar voor een volksfeestje op de Coolsingel. FC Utrecht moet zich richten op de Eredivisie en zal alle zeilen moeten bijzetten om volgend jaar Europees voetbal te kunnen spelen.

Categorie:
Provincie: