donderdag, 2. juni 2016 - 16:53

PwC: Nederland verovert 17 medailles tijdens de OS in Rio

PwC: Nederland verovert 17 medailles tijdens de OS in Rio
Foto: Archief EHF
Rio

Nederland gaat tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro 17 medailles winnen. Dat zijn er 3 minder dan tijdens de Spelen van 2002 in Londen. Gastland Brazilië profiteert van het thuisvoordeel en verovert 25 stuks eremetaal, 8 meer dan de 17 plakken. Dat is de voorspelling van accountant- en adviesbureau PwC dat vlak voor de Olympische Spelen wordt uitgevoerd.

Dat Nederland 17 medailles weet te winnen, baseert PwC op economische, geografische en sportieve factoren. De omvang van de economie, de prestaties van het betreffende land over de twee meest recente OS en of het land gastheer is of niet. "Het thuisvoordeel weegt zwaar", aldus hoofdeconoom Jan Willem Velthuijsen. "Kijk naar de prestaties van het VK tijdens de Spelen van Londen 2012. Daar werden 65 medailles gewonnen. Tijdens de Spelen van 2008 waren dit er nog 47."

In de gehele medaillespiegel eindigt Nederland op de 14e plek. De top 10 is als volgt. PwC maakt een voorbehoud met betrekking tot de derde plek van Rusland, gezien de dopingperikelen is hun deelname nog onzeker. 
 

Categorie: