dinsdag, 2. augustus 2016 - 16:14 Update: 02-08-2016 16:20

'Bruggenbouwer' Van Praag maakt verkiezingsprogramma openbaar

'Bruggenbouwer' Van Praag maakt verkiezingsprogramma openbaar
Foto: Archief EHF
Amsterdam

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Michel van Praag heeft zijn verkiezingsprogramma voor de verkiezing van UEFA-voorzitter bekend gemaakt. In het programma staan de beloften, acties en maatregelen die Van Praag wil uitvoeren als hij in september verkozen wordt tot nieuwe voorzitter.

Het programma heeft de naam 'Building Bridges' gekregen en is door de 68-jarige KNVB-voorzitter opgestuurd naar alle bonden die zijn aangesloten bij de UEFA. 'UEFA heeft een verbinder nodig', zegt Van Praag in zijn manifest. 'Iemand die bruggen kan bouwen tussen bonden, belangrijke stakeholders en verschillende culturen.' Hieruit volgen zijn drie hoofdthema's: verbinding, voetbalontwikkeling en 'UEFA: terug naar de basis'.

Van Praag zal voor zijn campagne de komende weken bonden in Europa bezoeken, in een poging hen te overtuigen zich achter hem te scharen. De Sloveen Aleksander Ceferin is Van Praags enige overgebleven concurrent in de verkiezing, nadat de Spanjaard Angel Maria Villar afhaakte. Ceferin is de favoriet om de verkiezing in september te winnen.