zondag, 2. oktober 2016 - 21:41 Update: 02-10-2016 21:43

De Jong en Berghuis niet bij Oranje

De Jong en Berghuis niet bij Oranje
Foto: Archief FBF.nl
Amsterdam

Luuk de Jong heeft zich afgemeld voor het trainingskamp van het Nederlands elftal.

De afzegging houdt verband met de lichte hersenschudding die de aanvaller van PSV gisteravond overhield aan de competitiewedstrijd van zijn club tegen sc Heerenveen. Steven Berghuis komt maandag evenmin naar Noordwijk. De Feyenoorder kampt met een knieblessure, die hij donderdag heeft opgelopen in het Europa League-treffen van zijn club met Fenerbahçe.

Bondscoach Danny Blind heeft Siem de Jong (PSV) en Memphis Depay (Manchester United) toegevoegd aan de spelersgroep. Zesvoudig international Siem de Jong speelde in november 2013 voor het laatst in Oranje. Dat was in het oefenduel Nederland - Colombia (0-0). Memphis kwam in mei nog met het Nederlands elftal in actie in en tegen Ierland (1-1).

Arjen Robben, die zaterdag met een lichte ribblessure uit het competitieduel tussen Bayern München en FC Köln kwam, revalideert de komende dagen bij zijn club. Als het herstel van de 88-voudig international voorspoedig verloopt, kan bondscoach Blind later deze week mogelijk een beroep op Robben doen.

Het Nederlands elftal speelt vrijdag 7 oktober in Stadion Feijenoord tegen Wit-Rusland. Frankrijk is maandag 10 oktober Oranjes tegenstander in de Amsterdam ArenA. Beide WK-kwalificatiewedstrijden beginnen om 20.45 uur.

Categorie: